Kuaj Fuqi

Në ditët e lashta, një njeri hipi një kalë dhe lidhja midis njeriut dhe kalit u bë e fortë. Gjëja e parë që bëtë kur hyne në qytet ishte gjetja e qëndrueshme e livadheve dhe nuk mund t’i kalosh kalit tuaj besnik, pastaj paguani për ta pastruar, pastruar dhe ushqyer disa kënaqur dhe jonxhë. Vizitat e rregullta në farkëtarin ose stërvitësin i mbajtën këmbët e kalit të tyre të shkurta dhe të pajisura me patkoi. Kuajt ishin aq të rëndësishëm sa që vjedhja e kuajve ishte një kundërvënie e varur. Këto ishin ditët e mira të vjetra. Jeta u zhvendos më ngadalë atëherë. Distancat u matën në ditë të hipur, në vend se në minuta ose orë.

Në Shtetet e Bashkuara, një kuaj fuqi definohet si një njësi e fuqisë e barabartë me 746 vat, pothuajse e barabartë me njësinë gravitacionale angleze me të njëjtin emër që është e barabartë me 550 kile pune në sekondë. Një kuaj fuqi është një njësi e fuqisë që është e barabartë me punën e bërë në heqjen e 550 £ një këmbë në një sekondë.

nullNjë fuqi punëtore = një njësi e fuqisë bazuar në shkallën në të cilën një njeri mund të punojë; rreth 75 watts, ose rreth një e dhjeta e një kuaj-fuqi. Me fjalë të tjera, merr dhjetë burra të fortë për të bërë punën e një kali.

Karburantet fosile janë skllavi i energjisë: një gallon është ekuivalent me rreth 50 kuaj fuqi dhe do të lëvizë një makinë ton-ton 30-50 milje. Dhe, me çmimet e tanishme të SHBA, një gallon gazi është thjesht shumë i lirë, duke kushtuar vetëm rreth tre dollarë. Vetëm imagjinoni të keni për të shtyrë makinën tuaj aq larg – sa njerëz do të jenë të nevojshme dhe sa kohë do të marrë? Le të bëjmë disa llogaritje të thjeshta.

Mercedes-Benz S-Class 2017 ka një motor 8 cilindrash dhe merr 25 mpg në autostradë. Kjo makinë e muskujve është vlerësuar në 523 kuaj fuqi, ekuivalente me më shumë se 5.000 burra. SUV të mëdhenj janë vlerësuar në 400 + hp. Të ashtuquajturat vetura “të ulëta” me kuaj fuqi si Mazda Sport (A6) dhe Chevrolet Cruze janë vlerësuar në 184 dhe 153 kuaj fuqi. Prius Toyota ka një motor 120 hp. Edhe motoçikletat përdorin qindra njësi kuaj fuqi. Kështu, të gjithë kërkojnë energjinë e mijëra njerëzve. Shumë thjesht, ne njerëzit jemi gluttons energjitike. Oferta jonë e pangopur dhe e pangopur për energjinë po na bën. Ne duhet të mësojmë të jetojmë më me kursim duke përdorur shumë më pak energji.

Një nga simptomat e shumta të krizës së mbipopullimit njerëzor është se tani kemi kufizime serioze të energjisë. Shumica e njerëzve mendojnë se ne kemi nevojë vetëm për më shumë energji, kur në të vërtetë, duhet të jemi më të kursyer në përdorimin e energjisë. Njerëzit duhet të kuptojnë më shumë për energjinë – njerëzit nuk përjashtohen nga ligjet e termodinamikës. Çdo herë që përdoret energjia, prodhohet nxehtësia e mbeturinave. Ngrohja e mbeturinave që nuk mund të shpërbëhet për shkak të ndryshimeve të bëra nga njeriu në gazrat serë që kanë çuar në ngrohjen globale.

Toka nuk mund të zhduket më shumë nxehtësinë që merr nga rrezatimi diellor normal i incidentit sa më shpejtë që të qëndrojë në ekuilibër (Hansen et al. 2005). Njerëzit e nxehtë të mbeturinave gjenerojnë nga djegia e lëndëve djegëse fosile dhe përdorimi i reaktorëve bërthamorë vetëm shton fyerje ndaj lëndimit.

Njerëzit janë jashtëzakonisht të gjithanshëm dhe megjithëse mendojmë se ekzistojmë jashtë ligjeve të natyrës, ne nuk bëjmë. Ne jemi Tokësorë së pari dhe më kryesorja, dhe hapësirat dhe planetët e tjerë do të mbeten gjithmonë mjedise armiqësore për ne. Deri kohët e fundit, anija kozmike Toka na ka siguruar një vend mjaft të këndshëm për të jetuar. Por tani, sistemet e mbështetjes së jetës së Tokës po dështojnë. . . ne kemi mbipopulluar planetin dhe e kemi shkelur atmosferën e saj – ndotja që rezulton është duke kontribuar në ndryshimet globale të motit. Toka po ngroh shpejt – kapelet e akullit po shkrihen dhe rrymat e oqeanit po ndryshojnë. Rryma e murit polar po zvarritet në mënyrë të çrregullt. Arinjtë polarë dhe pengujt po përballen me zhdukjen dhe megjithëse shumë njerëz nuk pranojnë të përballen me faktet, nuk mund të jemi shumë prapa.

SOURCEhttp://www.zo.utexas.edu/courses/THOC/hp.html