Kanji Gold është një program fleksibël MS Windows (TM) flash për të mësuar Kanji japoneze.

 

Original Source: http://web.uvic.ca/kanji-gold/

1.1 Kanji Gold Features (Versioni 2.10 14 qershor 2004).

Versioni 2.10 (historia e rishikimit) Programi i rishikuar përmban disa përmirësime dhe një rregullim bug. Me një përpunues japonez të fjalëve si JWPCE lehtë mund të rregulloje kanji tuaj dhe studimet e fjalorit që të përputhen me çdo tekst që po përdor aktualisht. Programi është i përshtatshëm për të gjitha nivelet e studimit japonez.

Risite:

  • Sistemi automatik dhe i përshtatshëm i rishikimit.
  • Zgjedhja e ngjyrave të personalizuara
  • Kanji zgjedhjet në dispozicion në On, Kun dhe anglisht.
  • Të gjitha Level 1 dhe Level 2 Japanese Kanji (rreth 6000).
  • Komponentët e klasifikuar në nivele të klasës (0 -9) kanji. (mbi 44,000 komponime).
  • Fjaloret e personalizuara për komponimet (mund të bëhen me JWPCE).
  • Fjalori i personalizuar mund të përdoret për studimin e fjalorit.
  • Listat kanji të personalizuara dhe fjalorët (mund të bëhen me JWPCE).
  • Përfshin listat Kanji për shumë tekste kanji popullore (me numra faqe).
  • Kanji POPUP funksion që automatikisht flips përmes kanji dhe / ose komponimeve gjatë kohës që jeni duke përdorur programe të tjera.
  • Metoda unike e listës së studimit kanji për të ndihmuar në memorizimin e Kanji.
1.2 Shkarkoni programin.

Opsioni 1: Versioni 2.10 W95 dhe lart:

Programi vjen në një skedë të plotë kgold210.exe (2.0MB 10 minuta në 56K). Ky skedar është një skedar ekzekutues i instalimit që do të vendosë programin dhe skedarët e tij mbështetës në hard diskun tuaj.

  • Çinstaloni versionin e vjetër nga kompjuteri juaj.
  • Mos hiqni skedarët që programi i vjetër i instalimit nuk i heq (këto do të jenë skedarët tuaj të shqyrtimit të quajtur review.eng etj.)
  • Kur e instaloni programin në të njëjtën dosje, versioni i ri do të përdorë skedarët e shqyrtimit që keni krijuar nga versioni i vjetër.
  • Shkarkoni skedarin e instalimit dhe drejtojeni atë me komandën Run të dritares.
Opsioni 2: Versioni 2.10 në format Zip

Për ata prej jush që kanë probleme në shkarkimin e një skedari të madh, këtu janë tre skedarë Zip. Ato nuk përfshijnë një skedar të instalimit dhe kështu ju do t’i duhet të hapni ato në një dosje të vetme të zgjedhur prej jush dhe të krijoni një ikonë në tavolinën e punës në dosjen kgold.exe.
kgold1.zip (0.58 MB) përmban programin dhe skedarët e të dhënave.
kgold2.zip (0.87 MB) përmban skedarët e kategorizuar të fjalorit.
kgold3.zip (0.74 MB) përmban skedarin e madh të fonteve.

Opsioni 3: Version Beta 8 W3.1 1999:

Ky është versioni i vjetër 16 bit i programit për Windows 3.1 dhe nuk do të ketë zhvillim të mëtejshëm të këtij versioni. Ajo nuk përmban të gjitha tiparet e Opcionit 1. Programi vjen në një version të plotë të instalimit të kgolda8.exe (3.3MB 17 minuta në 56K).

1.3 Për këtë softuer të lirë.

Ky është një program i lirë softueri. Ju mund ta kopjoni atë në sa më shumë kompjuterë që dëshironi dhe mund të jepni programin e plotë. Programi është Copyright © 1997-2004 nga Denton Hewgill. Nuk mund ta shisni programin dhe skedari i burimit nuk është i furnizuar. Për shkak se ky program është softuer i lirë, ajo shpërndahet me shpresën se do të jetë e dobishme, por PA ASNJË GARANCI; pa as edhe garancinë e nënkuptuar të TREGTUESHMËRISË ose PËRSHTATSHMËRISË PËR NJË QËLLIM TË CAKTUAR. Fletët e të dhënave të përdorura në program mbulohen nga sistemi i licencimit të softuerëve GNU dhe gjithashtu kanë kufizime të tjera. Ju mund ta lexoni Licencën e Përgjithshme Publike GNU në faqen kryesore GNU.

1.4 Kush shkroi Kanji Gold?

Programi kompjuterik Kanji Gold është shkruar nga Dr. Denton Hewgill, një profesor i matematikës nga tregtia, i cili ka një interes në artet marciale japoneze, Kendo dhe Iaido.

Bazat e të dhënave kanji të përdorura në Kanji Gold erdhën nga procesori japonez i fjalëve JWP shkruar nga Stephen Chung. Paketa e tij përmban fotografi nga Jim Breen [j.breen@dgs.monash.edu.au http: //www.dgs.m onash.edu.au/~jwb/] dhe burime të tjera. JWPce është gjithashtu në dispozicion nga ajo faqe interneti. Seksioni i ndihmës i programit Kanji Gold jep detaje të plota mbi burimet e bazave të të dhënave. Vini re që skedarët përmbajnë më shumë kufizime sesa në licencën GNU.