Onko IrfanView: llä ja Pluginsilla suora latauslinkki?
V: Kyllä, linkit ovat käytettävissä vuosien jälkeen verkkosivustollani.
IrfanView: katso IrfanViewin verkkosivusto: Muut ladattavat sivustot ja vieritä sivun loppua (Vaihtoehtoiset linkit) tai napsauta tästä.
Plugins: katso Lisäosat-sivu, Vaihtoehto-linkki.
Jotkut tärkeät tiedot:
1) Ole varovainen, kun lataat IrfanViewia ohjelmistosivustoilta, joita ei ole lueteltu Lataukset-sivulla.
2) Jotkut sivustot käyttävät mukautettuja / tuntemattomia lataimia, jotka voivat sisältää haittaohjelmia tai pyytää sinua maksamaan (ilmainen!) Latauksen.
3) IrfanView- ja Plugins-asentimen alkuperäiset tiedostonimet ja SHA-tarkistussummat näkyvät Lataukset-sivulla.

K: Haluan luoda CD-levyn, joka käynnistää automaattisesti Irfanview-kuvaesityksen, kun se käynnistetään CD-asemaan. Miten voin tehdä tämän?
V: Voit luoda itsekeskittymän EXE-diaesitystiedoston (diaesitysikkunassa) tai voit kopioida alkuperäiset tiedostot CD-levylle ja käyttää TXT-tiedostoa. Lue ohjetiedosto “IrfanView-kuvaesityksen käynnistäminen CD-levyltä?” esimerkeiksi.

Q: Videotiedostojen yleinen ongelma: Jos yritän toistaa joitain videoita (AVI, MP4 jne.), Saan virheilmoituksen “Video ei ole käytettävissä, ei löydä XYZ-purkua”!
V: Oikeaa videokoodekkia ei ole asennettu, tarkista tämä sivusto oikeasta koodekista (katso valikosta Kuva -> Tiedot codec-nimestä):
Codec-opas (asenna K-Lite Codec Pack)
Free-Codecs.com
Kaikki koodekit ja dekompressorit
www.FOURCC.org – Videokoodekkien määritelmät
VideoHelp.com
Hyvä koodekki on K-Lite-koodekki, joka sisältää suosituimmat video / audio-koodekit.

Q: Erätapa: Miten muuntaa / tallentaa kaikki syöttötiedostot (jopa eri kansioista) takaisin alkuperäisiin kansioihin?
A: Erävalintaikkunan tekstikenttä “Tulostiedostojen tulostusluettelo” voi sisältää oikean kansion polun ja / tai paikanvaraajia (katso Ohje-tiedosto, Valinnat-> Tekstikuvio-sivu).
Käytä $ D-paikkamerkkiä / tekstiä tulos-hakemistona, joka on alkuperäisen tiedoston kansion paikkamerkki.
Ole varovainen, voit korvata kaikki syöttötiedostot! Voit yhdistää konvertoinnin + uudelleennimeämisen ja asettaa uuden tiedostonimen välttääksesi päällekirjoittamisen.

K: Kuinka pienennä tallennettua tiedostokoa XX: stä YY KB: hen?
V: Yhden napsautuksen ratkaisua ei ole, anteeksi.
1. Avaa kuva.
2. Siirry valikkoon Kuva-> Muuta kokoa / Resample ja pienennä kuvamitat pikseleinä.
3. Siirry valikkoon Tiedosto-> Tallenna nimellä, valitse JPG ja tallenna se uudeksi tiedostoksi (ks. Myös JPG-tallennusasetukset, kuten: pienempi JPG-laatu, poista EXIF ​​jne.).
4. Katso uuden tiedoston tiedostokoko. Jos vielä liian suuri, toista vaiheet käyttämällä pienempää pikselikokoa ja / tai alhaisempaa laatua jne.
X. Monissa kuvissa on File-> Batch Conversion, Advanced options.
Huomautus: Versiosta 4.20 lähtien on sallittu uusi JPG-tallennusvaihtoehto: Aseta tiedoston koko.

Q: Ongelma: Eilen IrfanView näyttää kaikki kuvat mustavalkoisena! Miksi?
V: JPG: n kuormitusvaihtoehto “Load as grayscale” on “Ominaisuudet-> JPG / PCD / GIF” aktivoitu, poista valinta!
Huomaa: Tallenna-valintaikkunasta katso JPG-muotoiset tallennusasetukset. Valinta “Tallenna harmaasävyksi” ei saa olla aktiivinen.

Q: Ongelma: IrfanView-koko näytön tila näyttää vääriä kuvaosia Windows 10: ssä. Miksi?
V: Näyttösi DPI-arvo ei ole 100%. IrfanView ei tue kaikkia Windows 10: n DPI-skaalausominaisuuksia vielä. Korjaa: napsauta hiiren oikealla painikkeella IrfanView, ominaisuudet, yhteensopivuus. Aktivoi vaihtoehto “Ohita suuri DPI-skaalaus”, käytä “Skaalaus suorittamalla sovellus”.

Q: Kuinka käyttää JPG-häviötöntä toimintoa (kierto, IPTC, kommentoida, koota EXIF-pienoiskuva uudelleen) erätilassa?
A: Käynnistä Thumbnail-ikkuna, avaa kansio JPG-tiedostoilla, valitse useita JPG-tiedostoja ja katso pikkukuvan tiedostosta JPG Lossless Operations -> Lossless transformations with selected thumbs. Huomaa: Automaattinen kiertotoiminto toimii vain, jos EXIF-orientointitunniste on tallennettu kunnolla (ei ylhäältä vasemmalle).

K: Onko kannettava IrfanView-versio (USB-tikkuja, CD-levyjä jne.) Varten?
V: Kyllä, jokainen IrfanView-versio on kannettava. Sinä pystyt:
1. Kopioi nykyinen / asennettu IrfanView-kansio USB-muistitikulle (suositeltu) tai
2. Käytä normaalia asentajaa ja asenna IrfanView USB-muistikansioon tai
3. Käytä ZIP-versiota ja poista se USB-muistikansioon.
(Huomaa: IrfanViewin ZIP-versio on aina saatavilla verkkosivuston linkissä Muut lataussivut sivun alaosassa).

K: Miten voin asettaa IrfanViewin oletustarkkailijaksi?
A: Käynnistä IrfanView, siirry kohtaan “Ominaisuudet-> Laajennukset” ja liitä tyyppejäsi.
HUOMAUTUS: uudemmissa Windows-versioissa sinun on käynnistettävä IrfanView ADMIN-tilassa muuttamalla tiedostoyhdistelmiä. Käytä hiiren kakkospainikkeella IrfanView, käytä “Suorita admin” -valikossa ja tarkista. Jos et vieläkään toimi, käytä Järjestelmäasetukset (tai Ohjauspaneeli): Apps => Set Standard Apps => Photo Viewer (Aseta oletusohjelma).

Q: Ongelma: Jos tallennan joitakin kuvia JPG: ksi ja asetan tiedostokokoasetuksen, saan tallennusvirheilmoituksen. Miksi?
V: Et voi tavoittaa mahdollisia tiedostokokoja JPG-pakkauksella. JPG-tiedostoa / kuvaa ei voi tallentaa pienemmäksi kuin JPG-tiedosto / kuva, jonka laatu on 1, tarkoittaa, että minimaalisen JPG-tiedoston koon osalta on tiettyjä rajoituksia. Jos asetat pienemmän tiedostokoon kuin JPG (1-laatuinen), se voi purkaa, saat virheilmoituksen. Jos halutaan halutun tiedostokoko, sinun on ensin kokoa kuvan koko (pienennä kuvamitat valikossa: Kuva-> Muuta koko) tai poista tiedoston koko käytöstä ja tallenna vain JPG-laatu.

K: Miksi RAW-muoto latautuu hitaasti (Camera RAW -muodot, esim. CR2)?
V: Tämä riippuu siitä, mitä RAW-lisäasetuksia käytetään “Ominaisuudet-> PlugIns” -kohdassa. Esikatseluvaihtoehto on nopein, puolikoko on nopea ja molemmat ovat poissa käytöstä: koko RAW-kuva ladataan => erittäin hidas.

K: Miksi jotkut muokkausvalikot tai punasilmävalikko ovat harmaat?
V: Monet muokkausvaihtoehdot tai punasilmäisyyden vähentäminen toimivat vain valinnoissa. Luo ensin kuvasivulla oleva kuva (ääriviivat) vasemmalla hiiren napilla.

K: Kuvien lajittelu päivämäärän mukaan?
A: Avaa pikkukuvat-ikkuna ja lataa kansio. Katso pikkukuvien lajitteluvalikko, valitse Lajittele EXIF-päivämäärän mukaan.

K: Kuinka käyttää Erän muunto / Nimeä uudelleen lajittelemaan tuloskuvia kansioihin, joiden päivämäärät on otettu kansiossa?
V: Sarja-valintaikkunassa voit käyttää Paikkamerkkejä tulostusluettelon nimessä. Jos määrität hakemiston nimen, kuten “C: \ lajitellut kuvat \ $ E36868 (% Y_% m_% d) \”, tallennat tulos tiedostot kansioihin, joissa on päivämäärä (muoto: YYYY_MM_DD) kansiossa, kuten ” C: \ lajitellut kuvat \ 2011_06_23 \ “.

K: Kuinka voin nimetä uudelleen “JPG” -tiedostot “jpg” (pienet laajennukset)?
V: Batch Conversion -valintaikkunassa käytä uudelleennimeämiskokonaisuutta: $ N.jpg (Varmista, että vain JPG-tiedostot on valittu / lisätty tuloluetteloon).

K: Kuinka voin lisätä taustaäänen automaattiselle kuvaesitykselle tai EXE / SCR: lle?
V: Diaesitys-ikkunassa lisätään tai lisätään MP3-tiedostoja diaesitystiedostoon, yleensä kuvan alussa tai ennen sitä. MP3-tiedosto toistetaan, kunnes se päättyy tai kunnes seuraava MP3 on ladattu tiedostoluettelosta. IrfanView PlugIns on asennettava, ainakin MP3 PlugIn.

K: Miksi en voi vierittää suurta, zoomautettua (suurempi kuin näytön) koko näytön tilassa nuolella / sivunäppäimillä?
V: Joko kuva ei todellakaan ole suurempi kuin näyttö tai ominaisuus -> Selaus / muokkaus -> Siirry seuraavaan kuvaan … aktiivinen, poista valinta.

K: Ladasin IrfanView (tai PlugIns), mutta kun aloitan sen, saan viestin “Tämä ei ole kelvollinen Win32-sovellus”?
V: Tämä viesti näkyy vahingoittuneissa / epätäydellisissä EXE-tiedostoissa, todennäköisesti latausvirhe. Lataa uudelleen, kokeile toista peiliä tai sijaintia.

K: Miksi tallennettu JPG-tiedosto on paljon suurempi kuin alkuperäinen JPG-tiedosto?
V: JPG-tiedostokoko riippuu ensisijaisesti JPG-tallennuslaadusta Tallenna-valintaikkunoissa. Normaali laatu on 75 tai 80, suuremmat arvot tuottavat suurempia tulostiedostoja.

K: Onko IrfanView yhteensopiva Windows 10 / Windows 8 / Windows 7 / Vista 64 bitin kanssa?
A: Kyllä, kuten luultavasti 95% kaikista 32-bittisistä ohjelmista.

K: Kuinka voin luoda valinnan tarkkaan kokoon tai suhdelukuun?
A: Katso valikosta: Muokkaa-> Luo mukautettu viljelyvalinta (tai muita valintavalikoita).

K: Kuinka voin valmistaa valokuvasi (4: 3 jne.) Oikein (ei leikkausta tai valkoisia reunoja) käytettäessä valokuvien tulostuspalvelua?
V: Useimmat valokuvapalvelut käyttävät valokuvia 3: 2 tai 2: 3 (10×15 cm tai 4×6 tuumaa).
Jos kuvat (esim. Pienikokoisesta digitaalikamerasta) ovat 4: 3 tai 3: 4 (katso IrfanViewin Kuvan-> Info -valikossa alkuperäisen koon suhde), sinun on parasta kuvata haluttu kuvayksikkö muotoon 3: 2 tai 2: 3 ja tulosta rajattu kuva. Askeleet:
1. Avaa IrfanView-kuva (katso “Image-> Info”, katso jos alkuperäinen koko ei ole jo 3: 2 tai 2: 3).
2. Siirry valikkoon: “Muokkaa-> Luo maksimaalinen valinta”. Maisemakuvien käyttö 3: 2, muotokuvien käyttäminen 2: 3.
3. Katso valintaikkunoita. Jos haluat siirtää sitä, käytä hiirtä (hiiren kakkospainikkeella valinnan sisällä) tai näppäimistön nuolinäppäimiä.
4. Kun valinta on OK, käytä joko valikkoa “File-> Selection as” (sama kuin: “Edit-> Crop” ja sitten “File-> Save-As”) tai parempi: “Options-> JPG Lossless Crop “, valitun kuvan tallentaminen.
5. Käytä uutta tiedostoa tulostuspalveluille.

K: Kuinka tunnistan tiedoston selaamisen aikana?
V: Katso pikanäppäinten ohjetiedosto. Merkitse tiedosto X: llä, jonka tunnuksena on SHIFT + X, käytä SHIFT + Q-näppäintä näyttääksesi kaikki merkityt tiedostot Thumbnails-ikkunassa.

K: Miten voin lisätä uuden kuvan nykyiseen kuvaan?
A: Kopioi ensin kuva (joka pitäisi lisätä) leikepöydälle, esim. toisessa IrfanView-instanssissa. Avaa nyt oikea kuva, valitse suorakulmio hiirellä (tai käytä: Muokkaa-> Luo mukautettu valinta) ja jos käytät nyt: Muokkaa-> Liitä, leikepöydältä oleva kuva lisätään valintaan. Ominaisuudet-> Muokkaus -kohdassa voit asettaa sovittamaan tai venyttämään liitetyn kuvan valintaan. Vihje:. käytä pikanäppäintä “CTRL + SHIFT + Hiiren klikkaus” luomalla suorakaiteen valinta leikepöydän kuvamittausten perusteella.

K: Miksi IrfanView-pienoiskuvat eivät ole selkeitä?
A: Katso pikkukuvien Windowsin valinnat -valikosta / valintaikkunasta. Poista käytöstä “Load EXIF-Thumbnail for JPGs” -vaihtoehto.

K: Jos ajetaan IrfanView Windows 7: ssä, minua kehotetaan aina käynnistämään järjestelmänvalvojana, miksi?
V: Joku, ei IrfanView, aseta ohjelman ominaisuudet “Suorita järjestelmänvalvojana”. Poista käytöstä tämä vaihtoehto (napsauta hiiren oikealla painikkeella IrfanView-kuvaketta / EXE, Ominaisuudet-välilehti: Yhteensopivuus) ja suorita IrfanView normaalisti. Oikeastaan ​​IrfanView-yhteensopivuusvälilehdelle ei pitäisi valita mitään vaihtoehtoa.

K: Kuinka voin vaihtaa IrfanView-yhdistysten kuvaketta?
A: Siirry Ominaisuudet-> Laajennukset (IrfanView aloitetaan “Run as admin”) ja valitse Icons-painike. Täällä voit asettaa muita kuvakkeita liittyviin tiedostotyyppeihin.

Q: Ongelma: työpöydällä olevat kuvakkeet ovat vääriä, kaikki näyttävät IrfanView / Firefox / etc. kuvaketta. Miten voin korjata sen?
V: Tämä on yleensä ongelma LNK-tiedostoyhteydellä, joka ei ole IrfanViewin aiheuttama. Siirry Googleen ja hae esim. “LNK association fix”. Saat todennäköisesti useita osumia sivustoille, jotka tarjoavat REG-tiedoston LNK-korjausta varten. Seuraavassa on joitain sivustoja:
1) LNK-korjaus Windows 7: lle: http://www.winhelponline.com/blog/file-asso-fixes-for-windows-7/
2) Microsoft Knowledge Base
3) Rakenna ikoni välimuisti Windows 10: ssä Windows 10: n oppaat
4) Tyhjennä ja nollaa Thumbnail Cache Windows 10: ssä Windows 10: n oppaissa
5) Ikoni-välimuistin uudelleenrakentaminen Windows Vistassa ja Windows 7: ssa
6) Apuohjelma yhdistää tiedostotyypit Windows 7: ssä ja Vistassa
7) Tiedoston yhdistäminen Windows 7: lle
8) Oletustiedostotyypin yhdistäminen – Palauta

Q: Ongelma: Eilen IrfanView näyttää kaikki kuvat vääristyneiksi / venytetyiksi! Miksi?
Q: Ongelma: Kun kokoa / resample kuvaa, kuvan koko ei muutu. Miksi?
A: Näytä valikkovaihtoehto, kuten “Sovita kuvat työpöydälle” on aktivoitu (tai vastaavan näkymän vaihtoehto), poista valinta ja kokeile toista näyttöasetusta, esim. 1: 1 nähdäksesi alkuperäisen koon.

K: Miten kuvien poistaminen EXE-diaesityksestä?
A: Käynnistä EXE ja paina F1 apua. Käytä pikanäppäintä poistamiseen.

K: Miten JPG: n IPTC / Comment-tietojen muuttaminen monille kuville (erätila)?
V: Valitse pikkukuvat-ikkunassa useita JPG-kuvia / tiedostoja ja käytä valikkoa JPG Lossless Operations -> Aseta IPTC-tiedot / Kommentti valituille peukaloille. Ensimmäisen kuvan tiedot koskevat kaikkia tiedostoja. IPTC-valintaikkuna tarjoaa lisävaihtoehtoja.

K: Ovatko JPTC: n muokkausvaihtoehdot IPTC: lle / kommentille häviäviä?
V: Kyllä, itse kuva ei kompressoidu uudelleen.

Kysymys: Miten voin käyttää IrfanView-ohjelmaa satunnaisen tiedoston asettamiseksi kansiosta / tiedostoluettelosta taustakuvaksi?
V: Käytä komentorivivaihtoehtoja: / random / / wall, katso i_options.txt esimerkkejä.

K: Miten voin ladata vain halutut tiedostotyypit selailun aikana?
K: Miten tietyt tiedostopäätteet (esim. TXT) jätetään pois hakemiston hakemisesta?
K: IrfanView voi ladata esim. CR2-tiedostoja, mutta tiedostot eivät näy Thumbnail-ikkunassa?
A: Siirry Ominaisuudet-> Laajennukset-kohtaan, muokkaa tiedostojen laajennuksia kentässä Lisää mukautetut tiedostotyypit; poistaa toivottuja tai lisätä erityisiä (mutta tuettuja) laajennuksia.

Q: Ongelma: Jos pienennän värisyvyys vähintään 8 BPP: ään, tallennettu JPG-tiedosto on aina 24 BPP?
V: Huomaa, että JPG voidaan tallentaa vain 24 BPP: n tai 8 BPP: n harmaasävykuvaksi. JPG ei salli muita BPP-arvoja. Jos haluat muita BPP-arvoja, käytä esimerkiksi PNG, TIF, BMP jne.

K: Miten voin muuttaa IrfanViewin työpöydän kuvaketta?
V: Tämä on tavallinen Windows-ominaisuus. Napsauta työpöydän kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Nyt voit asettaa toisen kuvakkeen (muuttaa kuvaketta) tai poistaa / muuttaa ohjelman käynnistyspikanäppäintä.

K: Miten voin ladata tiedostotyyppejä ilman mitään laajennusta selaamisen aikana?
V: Siirry kohtaan Ominaisuudet-> Laajennukset, muokkaa tiedostojen laajennuksia kentässä “Lisää mukautettuja tiedostotyyppejä”. lisää | lopuksi luoda tyhjän laajennuksen merkintä. Valinnainen: siirry kohtaan Ominaisuudet-> Tiedostojen käsittely ja poista valinta: “Pyydä nimeä uudelleen, jos virheellinen laajennus”.

K: Kuinka tulostaa vain osa kuvasta?
V: Valitse haluttu osa kuvasta hiiren vasemmalla painikkeella ja käytä sitten Tulosta-valikkoa.

K: Kuinka lataat PDF-tiedostoja IrfanViewissa?
V: Asenna IrfanView ja PlugIns. Asenna Ghostscript esim. tässä. IrfanView 32-bittinen: ota 32-bittinen (!) EXE-asennusohjelma, kuten “gs921w32.exe”) tai Ghostscript 64-bittinen IrfanView 64-bittiselle (kuten “gs921w64.exe”).

K: Miten tulostetaan useita tiedostoja (erätulostus)?
V: Pikkukuvat-ikkunassa voit valita useita kuvia / tiedostoja ja käyttää valikkoa “Tulosta valitut tiedostot yksittäisiksi kuviksi”.

Kysymys: Kuinka voin lisätä puhekuplan / ilmapallon kuvaan?
V: Löydä ensin mukavia / tyhjiä kupla / ilmapalloja, esim. sivustoille, kuten: http://openclipart.org/detail/38593 tai vastaavia verkkosivustoja (Google-puhelu “Puhekupla-ilmapallo”). Saat parhaan tuloksen, jos sinulla on tällaisia ​​ilmapallo-kuvia tallennettuna läpinäkyvinä PNG-kuvina. Nyt voit lisätä pallonkuvan normaaliin kuvaasi käyttämällä valikkoa: Muokkaa-> Lisää peittokuva / vesileima. Myöhemmin voit valita pallon / tekstialueen sisäpuolen ja lisätä tekstin pallon päälle.

K: Miten avaat nykyisen IrfanView-tiedoston Resurssienhallinnassa?
V: Voit määrittää Windowsin Resurssienhallinnan yhdeksi ulkoisista editoijista (Properties-> Misc). Oikea komento on kuten: explorer “/ n, / select,”% 1

K: Kuinka monta kuvaa tulostetaan yhdelle sivulle?
V: Valitse pikkukuvat-ikkunassa valikko “Luo kontaktilomake valituista peukaloista”. Tuloskuva (-kuvat) voidaan tulostaa tai tallentaa.

K: Onko IrfanView yhteensopiva Windows 95: n tai 98: n kanssa?
V: IrfanView versio 4.44 (ja aiemmin) on yhteensopiva kaikkien Win9x- ja uudempien versioiden kanssa. Win9x tarkoittaa: Windows 95, 98, 98 SE ja Windows ME.

K: Onko olemassa tapa tehdä erätarkistus ilman ADF-skanneria?
V: Kyllä, poista valinta valikosta: Tiedosto -> Hankinta / Sarjakuvaus -> Sulje TWAIN-valintaikkuna kuvan hankkimisen jälkeen.

Q: Ongelma: Jos yritän pelata joitain AVI-tiedostoja, saan virheilmoituksen “Video ei ole käytettävissä, ei löydä MJPG-purkua”!
A: Menetelmä 1: Siirry kohtaan “Ominaisuudet-> Video” ja aktivoi vaihtoehto: “Käytä DirectShow toistettavaksi”.
Tapa 2: asenna MJPG (Motion JPEG) videokoodekki. Kokeile näitä sivustoja:
Codec-opas (asenna K-Lite Codec Pack)
Free-Codecs.com – Lataa Motion JPEG Codec
Morganin M-JPEG-koodekki
www.FOURCC.org – Videokoodekkien määritelmät

K: Miten voin toistaa QuickTime (MOV) -tiedostoja IrfanViewilla?
V: Jos haluat toistaa kaikki QuickTime-tiedostot: Asenna Apple QuickTime, asenna IrfanView PlugIns. Aktivoi IrfanView Quicktime PlugIn -ohjelma ominaisuuksille-> Video / Sound.

K: Virheraportti: IrfanView ei tallenna asetuksia! Miksi?
V: On olemassa kaksi vaihtoehtoa: ensin INI (i_view32.ini) -tiedosto (tai koko IrfanView-kansio) on asetettu lukemaan, muuta sitä; Toinen: jotkut “älykkäät” pesukone / palautustyökalut / lisäosat pesevät liikaa, sulje pois IrfanView-tiedostot / kansio tällaisista toimista. Voit myös ohjata INI-tiedoston toiseen kansioon (katso toinen kysymys alla). on mahdollista myös asennuksen aikana.

Q: Ongelma: Diaesitys / panos-valintaikkunan Add-painike ei lisää valittua tiedostoa tiedostoluetteloon.
V: Windows Explorerin ominaisuus on olemassa: Piilota tiedostotyypit tunnetuille tiedostotyypeille. Poista tämä oletusarvoinen (ja hyödytön) Explorer-vaihtoehto näyttämään tiedostoja oikeilla nimillä ja laajennuksilla!

K: Virheilmoitus: Pikkukuvaikkuna kaatuu, jos minulla on useita tiedostoja kansiossa!
V: Tämä on Windows 9x / XP -virhe (nyt myös Windows 7 64 bit => Sininen näyttö, Windows-bugi), max. kansiossa olevien tiedostojen määrä riippuu järjestelmästä. Yritä jakaa tiedostoja useisiin kansioihin.

Kysymys: Vikailmoitus: kun kaapata video, miksi näyttö on musta?
V: Yritä poistaa videon kiihtyvyys käytöstä Asetukset -> Ohjauspaneeli -> Näyttö -> Vianetsintä kuvakaappausten aikana. Tai aloita toinen pelaajaesitys ja yritä kaapata se.

K: Ongelma: Kun kaksoisnapsauta tiedostoa, joka liittyy IrfanViewiin, saan virheilmoituksen “Tiedostoa [polkua] tai jotain sen osia ei löydy”. Mikä on ongelma?
A: Käynnistä IrfanView, siirry kohtaan “Ominaisuudet-> Laajennukset” (suorita IrfanView hallintatilassa) ja liitä tiedostotyypit uudelleen.

Q: Ongelma: IrfanViewin tallentamat PDF-tiedostot tarvitsevat salasanan lataamisen yhteydessä. Miksi?
V: PDF-tallennusasetuksia ei ole määritetty oikein. Katso Save-As -valikosta / -valintaikkunasta, PDF-formaattiasetuksista ja set: -välilehdestä Yleistä: “Ei esikatselua tarvita”; Välilehti Security: Poista valinta “Aktivoi suojaus”.

K: Virheraportti: IrfanView toimii / alkaa hyvin hitaasti järjestelmässäni! Miksi?
V: Luultavasti vanha virustentorjuntaohjelma tai muu taustaohjelmisto on käynnissä, mikä aiheuttaa tällaisia ​​ongelmia. Tarkista järjestelmä.

K: Virheraportti: IrfanViewin luomassa näytönsäästäjällä näkyy vain muutamia kuvia ja poistuu sitten. Miksi?
V: Ongelmana on toinen käynnissä oleva ohjelmisto, joka tappaa säästäjän. Tarkista järjestelmä.

Kysymys: IrfanViewin päivittäminen: onko vanhemman version asennettava asennettava ennen uudemman version asentamista?
V: Ei. Asenna uusi versio vanhempaan versioon. Asennuksen jälkeen, päivitä yhdistykset / lisävarusteet Ominaisuudet-> Laajennukset-kohdassa.

K: Voinko käyttää IrfanViewia Linuxissa?
V: Kyllä. IrfanView ei ole natiivin Linux-versiota. Voit kuitenkin käyttää IrfanView-ohjelmaa Linux-ohjelmien, kuten WINE, Windows Linux emulaattoreiden ja Linux-pohjaisten virtuaalikoneiden yhteydessä. Ota IrfanViewin ZIP-versio ja poista se tai kopioi nykyinen Windows IrfanView-kansio Linuxiin. Tämä on helpompaa, koska asennusohjelma saattaa tarvita lisää Windows-DLL-tiedostoja. Katso ohjeet: IrfanView Linuxissa viinillä

K: Voinko käyttää IrfanView Macia?
V: Kyllä, luultavasti. IrfanView-versiota ei ole olemassa. Voit kuitenkin käyttää IrfanView-ohjelmaa yhdessä Mac-ohjelman kanssa, kuten WineBottler / DARWINE. Ota IrfanViewin ZIP-versio ja poista se tai kopioi nykyinen Windows IrfanView -kansi Maciin. Tämä on helpompaa, koska asennusohjelma saattaa tarvita lisää Windows-DLL-tiedostoja.

Q: Perus: Miten voin muuntaa esim. BMP-kuva / tiedosto JPG: lle?
A: Avaa BMP-tiedosto Tiedosto-> Avaa-valikosta. Siirry nyt Tiedosto-> Tallenna nimellä -valikossa, valitse JPG tulostusmuodoksi, aseta uusi tiedostonimi / kansio ja tallenna. Jos haluat muuntaa useita tiedostoja, käytä eränmuunnosta.
Katso myös tämä video.

Q: Perus: Tarvitsenko IrfanView PlugIns: n?
V: Ei todennäköisesti. Kaikki perusasetukset / ominaisuudet / PlugIns sisältyvät IrfanView-standardin asennukseen. PlugIns sisältää tavallisesti erityisiä tiedostomuotoja. Jos tarvitset erityistä PlugIn-ohjelmaa, IrfanView näyttää virheilmoituksen ja voit / asennat kaikki muut PlugInit.

K: Miten voin lisätä taustaäänen VCD-levylle (Video CD)?
V: Tämä ei ole mahdollista VCD-määrityksellä.

K: Sisältääkö IrfanView vakoiluohjelmia tai viruksia jne?
V: EI. Jos virustentorjuntaohjelmasi raportoi virus- tai vakoiluohjelmista virallisista kotisivuista ladatusta IrfanView-ohjelmasta, päivitä virustentorjuntaohjelma tai käytä parempaa virustorjuntaohjelmaa.

Q: Lisäasetukset: Miten määrität ulkoisen muokkauksen (SHIFT + E) laajennukselle?
V: Luo INI-tiedostossa uusi kohta [CustomEditors]. Kirjoita sitten uusi rivi ja määritä laajennuksen arvo, kuten:
PDF = D: \ Ohjelmisto \ Foxit Reader \ Foxit Reader.exe “”% 1 “”
tai
PDF = D: \ Ohjelmisto \ Foxit Reader \ Foxit Reader.exe “-p”% 1 “”

Q: Lisäasetukset: Onko piilotettu ohjelma-valikko ja kuvateksti pysyvästi, kuten työkalupalkki ja tilapalkki?
V: Kyllä. Kirjoita INI-tiedostoon, jos haluat piilottaa ohjelman otsikon kohdassa [Valikko] Aktiivinen = 0 piilottaa valikon kohdassa [Kuvateksti] Aktiivinen = 0.

Q: Lisäasetukset: Onko olemassa tavoite piilottaa tavalliset kansiot viimeisten kansioiden Avaa / Tallenna-valintaikkunasta?
V: Kyllä. Kirjoita INI-tiedostossa kohta [Open] tai [Save] CommonFolders = 0 piilottaaksesi yhteisiä kansioita (kuten “Omat kuvat” jne.).

K: Olen ylläpitäjä. Miten voin asentaa IrfanView palvelimelle, jolla on samat asetukset kaikille käyttäjille?
V: 1) Asenna IrfanView palvelimelle
2) Aseta IrfanView-asetukset (ominaisuudet jne.).
Aseta INI-tiedosto “i_view32.ini” vain luettavaksi.
Käyttäjät eivät voi enää muuttaa IrfanView-asetuksia.
3) Voit estää rekisterin muutokset (yhdistykset), voit piilottaa Ominaisuudet-> Laajennukset-valintaikkunan.
Kirjoita INI-tiedostoon:
ShowExtensionsDlg = 0 kohdassa [Laajennukset].

K: Olen ylläpitäjä. Kuinka voin asentaa IrfanView palvelimelle, mutta jokaisen käyttäjän tulee tallentaa / käyttää omia INI-tiedostojaan?
V: 1) Asenna IrfanView palvelimelle
2) Kirjoita globaaliin INI-tiedostoon (i_view32.ini palvelimella):
INI_Folder = kansio kohdassa [Muut].
esimerkkejä:
INI_Folder = C: \ TEMP, tai
INI_Folder =% TEMP%, tai
INI_Folder =% APPDATA% \ IrfanView tai
INI_Folder = C: \ TEMP \% YOUR_ENVIRONMENT_VARIABLE%, tai
INI_Folder =% YOUR_ENVIRONMENT_VARIABLE% \ kansio

K: Olen ylläpitäjä, IrfanView on asennettu palvelimeen, jokainen käyttäjä hattu omalla INI-tiedostollaan. Oletusohjelman kieli määritetään esim. Saksa / Deutsch?
A: Menetelmä 1: Valmistele erityinen INI-tiedosto mukautetuilla oletusasetuksilla ja kopioi se paikallisen / käyttäjän INI-tiedoston päälle.
Tapa 2: Kirjoita globaaliin INI-tiedostoon (i_view32.ini palvelimella):
DefaultLang = dll-nimi kohdassa [Kieli].
Esimerkki saksaksi:
DefaultLang = deutsch.dll kohdassa [Kieli].

K: Olen ylläpitäjä. Kuinka voin asentaa tai poistaa IrfanView-ohjelmiston äänettömästi?
V: Yleensä voit ladata IrfanViewin ja laajennusten ZIP-version ja asentaa tiedostot.
Itse asennetuilla versioilla on erityiset käynnistysvaihtoehdot hiljaiselle asennukselle (esimerkkejä, versio 4.20):
1) IrfanView:
iview420_setup.exe / silent / folder = “c: \ test folder \ irfanview”
/ apps = 0 / assoc = 1 / ini = “% APPDATA% \ irfanview” / desktop = 1 / thumbs = 1 / group = 1 / iview420_setup.exe / silent / folder = “c:
iview420_setup.exe / silent / folder = “c: \ testi kansio \ irfanview” / ini = “c: \ temp”

vaihtoehdot:
kansio: kohdekansio; jos ei ole ilmoitettu: vanhaa IrfanView-kansiota käytetään, jos sitä ei löydy, “Program Files” -kansiota käytetään
työpöytä: luoda työpöydän pikakuvaketta; 0 = ei, 1 = kyllä ​​(oletus: 0)
peukalot: luo pikkukuvien pikanäppäimiä; 0 = ei, 1 = kyllä ​​(oletus: 0)
ryhmä: luo ryhmä Käynnistä-valikossa; 0 = ei, 1 = kyllä ​​(oletus: 0)
allusers: työpöydän / ryhmän linkit ovat kaikille käyttäjille; 0 = nykyinen käyttäjä, 1 = kaikki käyttäjät
assoc: jos käytetään, aseta tiedostoyhdistelmät; 0 = ei mitään, 1 = vain kuvat, 2 = valitse kaikki (oletus: 0)
assocallusers: jos käytössä, määritä yhdistöt kaikille käyttäjille (vain Windows XP)
ini: jos käytössä, aseta mukautettu INI-tiedoston kansio (järjestelmän ympäristömuuttujat sallitaan)
2) PlugIns:
irfanview_plugins_420_setup.exe / hiljainen
irfanview_plugins_441_setup.exe / silent / folder = “c: \ ohjelmatiedostot (x86) \ irfanview”
irfanview_plugins_x64_441_setup.exe / silent / folder = “c: \ ohjelmatiedostot \ irfanview”
3) Poista asennus:
iv_uninstall.exe / hiljainen

K: Olen ylläpitäjä. Miten voin asettaa joitain asetuksia, kuten työkalurivin painikkeet, tiedostojen selaaminen, tiedostojen poisto jne?
V: Globaalissa INI-tiedostossa (IrfanView-kansiossa) voit asettaa joitain Järjestelmänvalvojan arvot oikeisiin INI-osioihin:
1) Kiinteät työkalupalkin painikkeet:
[Toolbar]
Admin_Flag = arvo
(jota käytetään normaalin “lippu” -arvon sijasta)
2) Poista yksittäisten tiedostojen poistaminen käytöstä:
[Muut]
Admin_EnableDelete = 0 tai 1
(1 tarkoittaa: poistaa käytöstä (oletus), 0 tarkoittaa: poistaminen käytöstä)
3) Poista tiedostojen selaus käytöstä:
[Katselu]
Admin_ViewAll = 0 tai 1
(jota käytetään normaalin ViewAll-arvon sijasta: ominaisuudet-> selailu-> kaikkien tiedostojen katselu)

K: Olen ylläpitäjä. Kuinka voin asettaa, mitä tallennusmuotoja pitäisi tarjota tallennus- / tallennus-valintaikkunassa?
V: Globaalissa INI-tiedostossa (IrfanView-kansiossa) voit asettaa joitain Järjestelmänvalvojan arvot oikeisiin INI-osioihin:
[Tallentaa]
Admin_SaveFormats = laajennus | laajennus |
Esimerkki 2 formaatista:
Admin_SaveFormats = BMP | JPG |
HUOMAUTUS: voit tehdä sen myös paikallisessa INI-tiedostossa (jos Admin-vaihtoehtoa ei käytetä), käytä vain:
[Tallentaa]
SaveFormats = laajennus | laajennus |
HUOMAUTUS: Jätä arvo teksti tyhjäksi (ei laajennuksia), tallennuksen valintaikkunoita ei käytetä lainkaan, joten voit poistaa Tiedosto-> Tallenna valikot käytöstä.
Kirjoita:
SaveFormats = |
tai Admin_SaveFormats = |

K: Olen ylläpitäjä. Miten voin asettaa / päivittää IrfanView-käyttöoikeuden kaikille käyttäjille?
V: Lisätä lisenssi (ja / tai muut ylläolevat ylläpitäjät) maailmanlaajuiseen INI-tiedostoon (IrfanView-kansiossa) ja jakaa se.
1) Jos IrfanView on asennettu palvelimeen, käynnistä IrfanView admin -tilassa ja lisää lisenssi. Se tallennetaan maailmanlaajuiseen INI-tiedostoon ja sitä käytetään kaikille käyttäjille.
2) Jos IrfanView on asennettu paikallisille asiakkaille, käynnistä IrfanView admin -tilassa ja lisää lisenssi. Jaa maailmanlaajuinen INI-tiedosto ja kopioi se paikallisten asiakkaiden IrfanView-kansioon.
Tässä on esimerkki minimaalisesta INI-tiedostosta (vain 5 riviä) IrfanView-kansiossa:
[Muut]
INI_Folder =% APPDATA% \ IrfanView
[Rekisteröinti]
Nimi = lisenssin nimi
Koodi = koodisi

K: Mikä on IrfanView-kuvake, onko tämä karhu tai paholainen vai jotain muuta?
V: Tämä on punainen CAT, tie kissa. Huomaa, pidän kissoista, mutta tämä on vitsi 😉

SOURCEhttps://www.irfanview.com/faq.htm