Industria e Argjileve ne Uellsin Veri-Qendror

Nga Dave Sallery

(Gurorja Dinorwic, kulla e lundrimit ajror dhe galeritë)

Përmbajtja e kësaj faqe interneti

(Moel y Faen guri në krye të kalit Patkua në Denbighshire. Këshilla në këtë gurore momentalisht po riciklohen si agregate.)

Hyrje rreth Argjilit Uellsian

Kjo faqe ka për qëllim të jetë një hyrje e përgjithshme në industrinë e propozoj të Veriut dhe Mid Uells. Unë jam përpjekur të jap përshtypjen e përgjithshme të industrisë dhe ndryshimet që ka sjellë. Nuk ka për qëllim të mbulojë çdo gurore, prej të cilave ka pasur disa qindra. Kliko këtu për një listë të të gjitha guroreve të regjistruara të Uellsit. Mbani në mend se shumë nga punimet e renditura ishin ose gërvishtje të vogla ose të thjeshta spekulative. Unë gjithashtu nuk kam tentuar të hyj në detaje të hollësishme rreth metodave të nxjerrjes, punës, gjeologjisë, hekurudhave të ruajtura etj. Guroret e argjilës mund të jenë vende të rrezikshme: shkëmbi mund të jetë i rrëshqitshëm, këshilla e mbeturinave është e paqëndrueshme. muret e ndërtesave janë shpesh në pikën e kolapsit, moti mund të ndryshojë me shpejtësi, mund të ketë boshte ose gropa të fshehura dhe asistenca më e afërt, në rast aksidenti, mund të jetë disa kilometra larg. Unë nuk kam bërë asnjë referencë për punën nëntokësore të cilat mund të jenë të arritshme pasi që të gjithë janë të rrezikshme. Çdo eksplorim nëntokësor duhet të bëhet vetëm me një udhëzues kompetent dhe me përdorimin e pajisjeve profesionale. Të gjitha guroret e propozuara janë pronë private dhe duhet të kërkohet leja përpara hyrjes në vend. Ka akoma shumë objekte dhe sende të mbetura për të parë, shpesh në një mjedis të egër dhe të bukur, por ju lutemi mos e hiqni pa lejen. Unë shpresoj se kjo faqe do të ndihmojë për të futur më shumë njerëz në teknikat e përdorura në atë që dikur ishte një industri e madhe dhe krenare dhe i ndihmojnë ata të vlerësojnë atë që mbetet sot. Të gjitha fotografitë bashkëkohore janë marrë nga unë vetë në njëzet vitet e fundit, por kjo është ritmi i ndryshimit që shumë nga pikëpamjet nuk janë më të mundshme.

Ju lutem më ndihmoni që të vazhdoni të përmirësoni këtë faqe me komentet ose sugjerimet tuaja.

LAJMERIM I RENDESISHEM
Informacioni (jo fotografitë) që mbahen në këtë faqe interneti mund të riprodhohen pa leje nëse u kreditua interneti për dhënien e informacionit. Të gjitha fotografitë në këtë faqe mbeten pronë e pronarëve dhe nuk duhet të riprodhohen pa lejen paraprake.

(Një shtëpi me anije, tifoz i këshillave dhe fshati përtej. Cwm Penmachno, Gwynedd.)

ORIGINAL SOURCE: http://www.penmorfa.com/Slate/index.htm