David Weinberger
Bashkë-autore e Manifestit Cluetrain
Perseus Books, Prill 2002

Original Source: http://www.smallpieces.com/

“Në traditën e Marshall McLuhan …
një vështrim befasues i freskët në një medium të ri ”
-Daniel Pink, Agjenti i Lirë i Agjentit
një “tekst i pasur dhe i bukur”
Lawrence Lessig, E ardhmja e ideve

Cila është faqja e internetit? Dhe pse na intereson kaq shumë? Pse kjo teknologji e thjeshtë ka dërguar një rrufe në qiell përmes kulturës sonë? Ai shkon përtej ndikimit ekonomik të tejkaluar të internetit: 500 milionë prej nesh nuk janë atje, sepse duam një eksperiencë më të mirë për blerje. Ueb-i, një botë e lidhjes së pastër, pa kufizime arbitrare të materies, distancës dhe kohës, po na tregon se kush jemi – dhe po zhgënjen disa nga keqkuptimet tona më të thella rreth asaj se çfarë do të thotë të jesh njerëzor në botën reale.

BLI Small Pieces

Reagimet e Para…

“Ky është një libër për t’u shijuar, për të mos e përshpejtuar leximin, unë nuk jam teknologë, por besoj se Web do të ndryshojë gjithçka. shkulni me zemërim në margjina … dhe thirrni miqtë një kontinent larg për biseda të gjata. Pikërisht kjo është gjendja e duhur për të eksploruar pasojat e një mjedisi më të thellë të ndryshimeve sociale dhe politike dhe ekonomike në qindra vjet “.

Tom Peters

“Një ditë, dikush do të vinte re se interneti nuk është vetëm virtuale, por në vend lidhet dhe ndikon në thelb shoqërinë. Në këtë tekst të pasur dhe të bukur, Weinberger shkruan një tregim mbi vendet në strukturën tonë shoqërore dhe konceptuale ku interneti do të tërheqë, dhe ndoshta do të gris. Ky nuk është një libër për internet dhe shoqëri, është për shoqërinë, e shënuar me rrjetë “.

Lawrence Lessig, Ardhmëria e Ideve, Shkolla e Drejtësisë Stanford

“Në traditën e Marshall McLuhan, David Weinberger ka ofruar një vështrim të freskët dhe të freskët në një medium të ri. Në thelbin e saj, Small Pieces është një kërkesë elegante dhe përfundimtare me shpresë në vetë gjendjen njerëzore.Kur e lexoni këtë libër, do të shihni web – dhe veten – në një dritë krejt të re. ”

Daniel H. Pink, autor i Free Agent Nation

“David Weinberger është një zbulim i rrallë – një mësues informacioni që e bën mesazhin e tij të ndërlikuar, duke lejuar hyrjen dhe kuptimin që rritet nga tregimi dhe humori.
Richard Saul Wurman, Ankthi i Informacionit, Udhëzuesit e Qasjes, Konferenca TED

“Copa të vogla japin më të mirën nga të gjitha kombinimet: koment i thellë, i zhytur në mendime, i shkruar si lexim i lehtë dhe i lehtë”.

Profesor Don Norman, Universiteti Northwestern, autor i Kompjuterit të Padukshëm

“Ne nuk kemi filluar të kuptojmë se si bota e lidhur do të formësojë jetën tonë në një nivel më të thellë sesa tregtia dhe biseda.Weinberger merr në pyetje më të thella vlerat, normat shoqërore dhe sjelljen individuale që do të jetë trashëgimia e vërtetë e internetit. ”

Chris Meyer, Cap Gemini Qendra Ernst & Young për Inovacionin e Biznesit, bashkëautor i Blur