XFOIL është një program interaktiv për dizajnimin dhe analizën e fletëve të fluturimit të izoluar subsonik.
Ai përbëhet nga një koleksion i rutinave të drejtuara nga menuja të cilat kryejnë funksione të ndryshme të dobishme si:

 • Analizë e trashë (ose e padiskutueshme) e një fletë anësore ekzistuese, duke lejuar
  – tranzicioni i detyruar ose i lirë
  – flluska ndarëse kalimtare
  – ndarje e kufizuar e vijës buzë
  – heqë dhe tërheq parashikimet vetëm përtej CLmax
  – Karman-Tsien korrigjim compressibility
  – fiks ose të ndryshueshëm Reynolds dhe / ose Numrat Mach
 • Dizajni i aeroplanit dhe ridizajnimi nga modifikimi interaktiv i shpërndarjes së shpejtësisë së sipërfaqes, në dy metoda:
  – Metoda e plotë-inverse, bazuar në një formulim kompleks të hartës
  – Metoda Mixed-Inverse, një zgjatje e metodës bazë të panelit XFOIL
 • Riformatimi i fletës së ajrit nëpërmjet modifikimit interaktiv të parametrave gjeometrik si
  – trashësia maksimale dhe devijimi, pozita në pikën e sipërme
  – Rreze LE, trashësi TE
  – linjës me anë të specifikimit të gjeometrisë
  – vija e shtrembërimit nëpërmjet specifikimit të ndryshimit të ngarkesës
  – devijim përkuljeje
  – gjeometri të qartë të konturit (nëpërmjet kursorit të ekranit)
 • Përzierja e fletëve të aeroplanit
 • Shkrimi dhe leximi i koordinatave të aeroplanit dhe skedarëve të ruajtjes polare
 • Plotësimi i gjeometrisë, shpërndarjes së presionit dhe polareve të shumëfishta

Kushtet e lirimit

Kushtet më të rëndësishme janë:

 • Ju mund të kopjoni, modifikoni dhe shpërndani XFOIL ose modifikimet e tij lirisht.
 • Çdo rishpërndarje e tillë duhet të bëhet sipas kushteve të GPL, përndryshe leja është tërhequr.